Jak powstaje

sos sojowy

Prostota

Połowa tajemnicy jest w prostocie: sos sojowy Kikkoman powstaje z tylko 4 składników. Druga połowa sekretu to czas, jaki jest potrzebny na dojrzewanie i nieprzyspieszoną fermentację składników. Potrzeba aż 6 miesięcy, aby powstał naturalny, smaczny i bezpieczny produkt. Bez dodatkowych procesów chemicznych, bez dodatków.

woda
woda
Przenica
woda
soja
soja
Źdzbło przenicy
woda
sól
soja
Przenica

Tylko 4, w pełni naturalne produkty, które dobieramy w staranny, wypracowany przez lata sposób i tradycyjna receptura, które sprawdza się od ponad 300 lat.

Autentyczny

Kikkoman to oryginalny japoński sos sojowy, a jego produkcja opera się na wyłącznie naturalnych procesach warzenia i długiej fermentacji.

Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

Chemicznie modyfikowane sosy sojowe

Aby powstał prawdziwy i naturalny sos sojowy, poszczególne etapy jego warzenia potrzebują specjalnych warunków oraz odpowiednio długiego czasu.

Jak odróżnić naturalnie warzony sos sojowy od chemicznie "poprawionych" sosów?

Zwróć uwagę na trzy cechy sosu

Porównaj barwę
Czerwonawo-brązowy
Przejrzysty
Ciemny lub czarny Mętny
Porównaj zapach
Szlachetny aromat
Delikatna nuta wędzonki
Ponad 300 elementów składowych
Brak nuty wędzonki Chemiczny zapach
Porównaj smak
Głębia umami
Delikatna słodycz
Przyjemny posmak
Brak głębi
Brak delikatnej słodyczy
Chemiczny posmak

Przyprawa uniwersalna

Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman to czysta receptura i bezpieczny produkt, który sprawdzi się w Twojej kuchni i stawi czoła wielu wyzwaniom. To przyprawa uniwersalna, która:

  • pasuje do każdej kuchni i do wielu różnych dań, od mięs i ryb poprzez zupy, sosy i sałatki
  • może zastąpić sól i odpowiednio dozowany pomoże zredukować jej ilość w Twojej diecie
  • nie musi być dominującym smakiem! Sprawdzi się idealnie jako subtelny akcent i doda głębi smaku danim z ryb, mięsa, drobiu, warzyw, ryżu i innych
  • zawiera jedynie 4, w pełni naturalne składniki