Kikkoman

Światowy lider w produkcji sosu sojowego

Cytrusowy sos sojowy Ponzu

Kup

Jedną z najpopularniejszych przypraw stołowych w Japonii jest Ponzu – przepyszne połączenie sosu sojowego, soku z cytrusów i octu. Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman bazuje na naszym słynnym naturalnie warzonym sosie sojowym i soku z cytryny.

Sos sojowy z cytrusową nutą

Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman cechuje niezwykle udana kombinacja smaków: słony, słodki, kwaśny, winny i owocowy. Sos idealnie nadaje się jako gotowa przyprawa do wielu dań, zwłaszcza sałatek, świeżych warzyw, ryb, owoców morza, sushi i sahimi.  Wystarczy polać odrobiną sosu Ponzu grillowaną rybę lub mięso, ale Ponzu to też idealny gotowy dressing do sałatek. Odświeżająca cytrusowa nuta i kombinacja z umami sprawią, że zarówno smażony kurczak, jak i duszony rybny filet będą smakować wyjątkowo, a Ponzu zmieszany z olejem lub oliwą pozwoli szybko wyczarować pyszny cytrusowy vinaigrette.

Sos sojowy do sushi i sashimi

Kup

Sushi jest trendy. Jedzone przy różnych okazjach - jako mała przekąska między posiłkami, szczególny lunch towarzyszący oficjalnym spotkaniom lub jako kompletny posiłek - niewielkie rolki cieszą się wielką popularnością na całym świecie. Czy ty także zaliczasz się do fanów ryb i owoców morza? Jeśli tak, nie ma takiej możliwości, aby w twoim kolejnym menu mogło zabraknąć naturalnie warzonego sosu sojowego do sushi i sashimi.

Ten szczególny specjał, nieco łagodniejszy niż oryginalny naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, świetnie pasuje do dań z surowej ryby. Dzięki łagodnemu, a jednocześnie słonawemu smakowi, nasz sos wspaniale komponuje się z pastą wasabi. Sos sojowy do sushi i sashimi będzie również świetnym dodatkiem, który wzbogaci smak i aromat niejednej sałatki.

Sos do potraw z woka

Kup

Wokuj z Kikkoman! Gotowanie, smażenie, gotowanie na parze, duszenie, a nawet frytowanie mięsa, ryb czy jarzyn w okrągłej azjatyckiej patelni to żaden problem! Nasz aromatyczny słodki sos do potraw z woka to właściwy towarzysz smakowitych potraw, które przygotowuje się szybko i w sposób pozwalający zachować większość witamin i mikroelementów.

Przyprawa do ryżu do sushi

Kup

Idealna przyprawa do przygotowania ryżu do sushi we własnej kuchni. Zaprawa z octu ryżowego, zwana także „Seasoning for Sushi“, jest łagodniejsza niż zwykły ocet owocowy, a poza tym ma niższą kwasowość. I nadaje się nie tylko do ryżu na sushi, bo może równie dobrze posłużyć do przygotowania sałatek lub marynat do mięsa i ryby.

Idealnie gęsty sos w japońskim stylu, która zapewni połysk i niezwykły smak potrawom z grilla.