Kikkoman

Światowy lider w produkcji sosu sojowego

NATURALNIE WARZONY SOS SOJOWY

Kup

Nasz klasyk – naturalnie warzony sos sojowy – to przyprawa, którą wzbogacisz smak każdego dania. Zarówno w trakcie gotowania, jak i na talerzu. Zawsze idealnie podkreśli smak i to nie tylko w specjałach kuchni azjatyckiej. Możesz użyć go do przyrządzenia każdej ulubionej potrawy, bo doskonale sprawdzi się jako dodatek do wszystkiego: włoskiego makaronu, amerykańskiego burgera, sałatki, a nawet deseru. 

Sos powstaje w procesie warzenia według tradycyjnej receptury z czterech składników: ziaren soi i pszenicy, wody i soli. Tym, co niewątpliwie wyróżnia naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman to przejrzystość, ciemno bursztynowa, brązowa głęboka barwa i niepowtarzalny aromat.

Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli

Kup

Chcesz używać mniej soli? Jeśli tak, mamy coś dla Ciebie - nasz naturalnie warzony sos sojowy w wariancie o obniżonej zawartości soli to z pewnością trafiony wybór! W specjalnym procesie z sosu usuwana jest prawie połowa zawartej w nim soli. Jest to więc optymalne rozwiązanie dla każdego, kto przykłada znaczenie do diety ubogiej w sól. Naturalnie warzony sos sojowy o 43% niższej zawartości soli w niczym nie ustępuje oryginałowi: oczywiście w dalszym ciągu wyczuwalna jest jedyna w swoim rodzaju pełnia aromatu. Dzięki temu, ze względu na swój uniwersalizm, sos ten sprawdza się równie dobrze jak nasz klasyk. Przyprawę najlepiej dodawać pod koniec przygotowywania do sosów, zup, potraw warzywnych lub dań przyrządzanych na patelni, nadając im w ten sposób „ostatni szlif”.

Naturalnie warzony sos sojowy tamari

Kup

Ciesz się doskonałym smakiem naszego sosu sojowego Tamari, nawet jeśli nie tolerujesz glutenu

Gluten występuje w większości zbóż – także w pszenicy, której używamy do naturalnego warzenia naszego sosu sojowego. Ale teraz fani sosu sojowego, którzy nie tolerują glutenu, nie muszą już rezygnować z naszego sosu. Specjalnie dla nich stworzyliśmy bezglutenowy naturalnie warzony sos sojowy Tamari, dostępny w naszej ofercie. Proces warzenia, tak jak w przypadku naszego klasycznego sosu sojowego, jest całkowicie naturalny.  Pod względem smaku i wszechstronności zastosowania sos ten również w niczym nie ustępuje oryginałowi.

Jeden sos do wszystkiego

Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari z powodzeniem zastąpi nasz klasyczny naturalnie warzony sos sojowy w każdej potrawie. Ze względu na jego doskonały aromat Tamari cieszy się powodzeniem także wśród użytkowników bez alergii na gluten. Nie ma potrzeby korzystać z dwóch sosów, skoro jeden spełnia idealnie wszystkie funkcje.

Naturalnie Warzony Ekologiczny Sos Sojowy

Kup

Ekologiczny trend zyskuje na popularności i coraz więcej konsumentów decyduje się na wybór produktów z ekologicznych upraw i składników. Europejski certyfikat ekologiczny i logo potwierdzają zgodność naszego ekologicznego sosu sojowego z wymogami jakości.

Nasz Naturalnie Warzony Ekologiczny Sos Sojowy produkowany jest na osobnej linii produkcyjnej przeznaczonej wyłącznie dla sosu ekologicznego. Ekologiczne składniki do tej produkcji selekcjonowane są z najwyższą dbałością o jakość, a proces warzenia odbywa się w warunkach ścisłej kontroli. Wszystko po to, by zapewnić naszym konsumentom najwyższej jakości ekologiczny sos sojowy. 

Naturalnie warzony słodki sos sojowy

Kup

Nasz naturalnie warzony słodki sos sojowy nadaje potrawom lekko pikantnej słodyczy i idealnie pasuje do mięs, warzyw, zup i sałatek. Z dodatkiem sosu warzywa i orzechy świetnie się karmelizują, a niedzielna pieczeń - dzięki słodkiej przyprawie - nabiera niepowtarzalnego smaku i aromatu. Nasz słodki sos uszlachetni nawet desery, na przykład mus czekoladowy. Szczególnie polecamy go do pikantnych dań i egzotycznych potraw. Stanowi idealny ekwiwalent cukru.

Bazę tego sosu tworzy nasz klasyk - naturalnie warzony sos sojowy, produkowany z czterech czystych składników: soi, pszenicy, wody i soli. Dzięki innym, starannie dobranym składnikom słodki sos sojowy Kikkoman nabiera niepowtarzalnego słodko-pikantnego smaku.